Ν. Παπαδόπουλος: «Δεν υπάρχει Έλληνας που δεν επικροτεί την ενέργειά μου στην Εθνική Πινακοθήκη»

Ν. Παπαδόπουλος: «Δεν υπάρχει Έλληνας που δεν επικροτεί την ενέργειά μου στην Εθνική Πινακοθήκη»

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε ο Πρόεδρος του «Ελληνικού Παλμού» ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος προκειμένου να επισκεφθεί προσκυνήματα του νησιού αλλά και να έχει επαφές με πολίτες.

«Ήρθαμε να σχηματίσουμε τους πρώτους πυρήνες από το Κίνημά μας, που υπάρχουν ήδη στο νησί», ανέφερε ο βουλευτής που εξελέγη με τη «Νίκη», από την οποία διεγράφη μετά τους βανδαλισμούς σε έργα που είχαν εκτεθεί στην Εθνική Πινακοθήκη τον Μάρτιο του 2025.

«Νομίζαμε ότι η Νίκη είναι ένα κόμμα που υπηρετεί την παράδοση και την Ορθοδοξία αλλά την έχουν και αυτή με το τηλεχειριστήριο.  Δεν θέλω να μιλάω για αυτούς, άστους στην τύχη τους. Τους εύχομαι καλή μετάνοια», αναφέρει σχολιάζοντας τη διαγραφή του.

Μιλώντας για την ενέργειά του να καθαιρέσει έργα στην Εθνική Πινακοθήκη ως βλάσφημα για τη θρησκεία, τονίζοντας ότι δεν έχει μετανιώσει και ότι η κίνησή του, έχει βρει υποστήριξη από τον κόσμο. «Δεν υπάρχει Έλληνας που δεν το επικροτεί» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Μόνο τον Ελληνικό πολιτισμό δεν υπηρετεί αυτή η κυρία με τη στέκα και τα μακριά ρούχα. Μου είπε ότι η τέχνη είναι ελεύθερη» είπε σχολιάζοντας την υπουργό Πολιτισμού .«Με την τέχνη δεν στραγγαλίζεις του άλλου την πίστη» συμπλήρωσε.

 Όταν κυνηγήθηκαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας βρήκαν πρώτο καταφύγιο στον φιλόξενο νησί σας, τη Μυτιλήνη. «Τον έχει ως παρακαταθήκη -όπως εχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός μας -τον Κεμάλ Ατατούρκ» ανέφερε στο ξεκίνημα στην συνέντευξης σχολιάζοντας την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη μετα απο 28 χρόνια και την καταγωγή του λόγω της γιαγιάς του από τη Μικρασία.

«Τώρα χτυπιέται η Ελληνική οικογένεια .Μας είχαν πρωτοσέλιδα στην Ινδία και τη Ζιμπάμπουε με την 13ωρη εργασία της κυρίας Κεραμέως». 

Εκφράζει τέλος την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει καθόλου μέτρα .

To top