Στην τελική ευθεία το έργο επισκευής του Δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου

Στην τελική ευθεία το έργο επισκευής του Δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου

Υπεγράφη χθες η σύμβαση του έργου επισκευής του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου, συνολικού προϋπολογισμού 1.066.000 ευρώ

Οριστική είναι η διευθέτηση του έργου επισκευής του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου, που υπέστη δομικές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του 2017.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής του Δήμου Δυτικής Λέσβου, στα συναρμόδια Υπουργεία που ξεκίνησαν από το 2019, πολλές διαδικασίες που έπρεπε να ολοκληρωθούν στο μεσοδιάστημα (σ.σ. μελέτες, έκδοση οικοδομικής άδειας από ΔΑΕΦΚ) και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, μόλις χθες υπεγράφη η σύμβαση του έργου από την ΚΤΥΠ Α.Ε. και το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.066.000 ευρώ, είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί το καλοκαίρι του 2021 και άμεσα πλέον θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής, για να επιστρέψουν οι μαθητές του Πολιχνίτου στα θρανία τους.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε σχετικά:
«Όλες οι υποθέσεις που ακολούθησαν το σεισμό, ήταν δύσκολες και περίπλοκες. Δεν αφήσαμε όμως τίποτα στην τύχη του και από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη δημοτική αρχή, θέσαμε σε προτεραιότητα τη διευθέτησή τους, όπως και εκείνων της Βρίσας. Η σημερινή εξέλιξη, είναι δικαίωση της επιμονής μας αλλά και της υπομονής εκείνων που μας εμπιστεύτηκαν. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που συνέβαλαν στο να ετοιμαζόμαστε να δούμε ξανά το σχολείο του Πολιχνίτου να λειτουργεί.».

To top