Χρηματοδοτήσεις σε ΜΜΕ ….αποκάλυψε ο κ. Γεωργούλας

Χρηματοδοτήσεις σε  ΜΜΕ ….αποκάλυψε ο κ. Γεωργούλας

Για “ΜΜΕ στη δούλεψη της Περιφερειακής αρχής” κάνει προκλητικά λόγο σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη ο Περιφερειακός Σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης “Άλλος δρόμος” Στράτος Γεωργούλας  ο οποίος “αποκάλυψε” σήμερα χρηματοδοτήσεις σε ΜΜΕ όταν πρόκειται για το ποσό των 1000 ευρώ για την μετάβαση συνεργείου του Aeolos TV  για την κάλυψη έκθεσης τροφίμων και ποτών στην Αθήνα η οποία βέβαια προβάλλει το νησί , τα προϊόντα και τους παραγωγούς μας.  Σκόπιμα ο κ. Γεωργούλας με προφανή στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, δεν αναφέρεται στο ποσό της χρηματοδότησης.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Κε Περιφερειάρχη
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για απόφαση (κατά πλειοψηφία) της οικονομικής επιτροπής για χρηματοδότηση ενός ΜΜΕ για κάλυψη της συμμετοχής της Περιφέρειας σε πρόσφατη έκθεση. Περιμένουμε να μας ενημερώσετε πως επιλέξατε μόνο το συγκεκριμένο ΜΜΕ από το σύνολο των υπολοίπων, για ποιο λόγο κρίνατε σκόπιμο να το χρηματοδοτήσετε για να κάνει απλά τη δουλειά του (κάλυψη ενός γεγονότος που εσείς παρουσιάσετε ως σημαντικό) και σε ποιες συγκεκριμένες δαπάνες δόθηκε το σύνολο του ποσού.

Απάντηση του “Αίολος TV”

Ο επικεφαλής του “Άλλου δρόμου” αποκάλυψε “χρηματοδοτήσεις ΜΜΕ”  μόνο όταν αυτές αφορούν τον Αίολο και μάλιστα για την κάλυψη γεγονότος εκτός νησιού που προβάλλει συνολικά τον τόπο.  Δεν αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Αίολος είναι το μοναδικό τηλεοπτικό περιφερειακό κανάλι στη Λέσβο και διερωτάται πώς έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου μέσου. Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι:  Όχι κύριε Γεωργούλα, “δεν κάνουμε απλά τη δουλειά μας” όταν πρόκειται για μετάβαση συνεργείου στην Αθήνα. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να καταβάλλονται οδοιπορικά στους Περιφερειακούς Συμβούλους εκτός Λέσβου για την παρουσία τους στο Συμβούλιο, γιατί  και εκείνοι ….  κάνουν τη δουλειά τους.  Δεν “κερδίσαμε” με το ποσό των 1000 ευρώ που καλύπτουν ίσα – ίσια  τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή του συνεργείου μας που μετέβη στην Αθήνα. Κέρδισε ο τόπος με την προβολή της έκθεσης.

Διερωτώμαστε όμως, τόσα χρόνια, με τόσες χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί από την Περιφέρεια σε ΜΜΕ και σε συλλόγους , γιατί ο κ. Γεωργούλας δεν άσκησε ανάλογο έλεγχο  και δεν εκδήλωσε ανάλογη ανησυχία.

To top