Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη με τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η σορός του έφτασε λίγο πριν τις 17:00 στo παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς για να αποτίσει φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη που έφυγε από τη ζωή, να φωνάζει «Αθάνατος».

Περίπου 2.000 άτομα, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών συγκεντρώθηκαν από το μεσημέρι στους γύρω δρόμους, αναμένοντας να ανοίξουν οι πύλες στο παρεκκλήσι του καθεδρικού ναού Αθηνών.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη κατέφθασε υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς» και η αστυνομία επιτρέπει την είσοδο σε μικρές ομάδες ανθρώπων.

Το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 8 το βράδυ, καθώς δόθηκε παράταση μίας ώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

To top