Στο Εφετείο δυο Αφγανοί που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα ως διακινητές

Στο Εφετείο δυο Αφγανοί που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα ως διακινητές

Δικάζονται σήμερα σε δεύτερο βαθμό στη Μυτιλήνη, οι Αμίρ και Ακίφ από το Αφγανιστάν, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε 50 χρόνια φυλάκισης o καθένας, με την κατηγορία του διακινητή.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι πρόσφυγες  ενώ τονίζουν ότι  στη βάρκα επέβαινε παράλληλα και η γυναίκα με το παιδί τού ενός εκ των δύο κατηγορουμένων.

Από το πρωί αλληλέγγυοι και εκπρόσωποι ΜΚΟ συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο, προκειμένου να τους συμπαρασταθούν

Στο δικαστήριο βρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Η δίκη λόγω παρέλευσης του ωραρίου οδηγήθηκε σε διακοπή για αύριο Παρασκευή. 

 

 

Χθες, παραμονή της έφεσης των Αμίρ Ζαχίρι και Ακίφ Ρασούλι, η πρωτοβουλία «Καλλιτέχνες υπέρ μιας δίκαιης δίκης για τον Μοχάμαντ και κάθε Μοχάμαντ» διοργάνωσε συναυλία συμπαράστασης στη Μυτιλήνη, στο χώρο του καφέ «Πανελλήνιον».

Οι καλλιτέχνες της πρωτοβουλίας ένωσαν τη φωνή τους με το αίτημα για αλληλεγγύη και Δικαιοσύνη για κάθε πρόσφυγα- προσφύγισσα. Στη σκηνή του Πανελληνίου της Μυτιλήνης ανέβηκαν οι: Φ. Δεληβοριάς, Μ. Φριντζήλα, Μ. Παπαγεωργίου, Δ. Μητσοτάκης, Δ. Μυστακίδης, Φ. Σιώτας, SaLia Balia Band, Ν. Φασουλή και ο Κ. Πλατανιάς.

 

Περισσότερα στο Δελτίο Ειδήσεων του Αίολος

To top