Μήνυμα Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Μέτρα στήριξης για 3,2 εκατ. πολίτες – Τι θα γίνει με τη βενζίνη

Μήνυμα Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Μέτρα στήριξης για 3,2 εκατ. πολίτες – Τι θα γίνει με τη βενζίνη

Τα μέτρα στήριξης ενάντια στην ακρίβεια και τις αυξημένες τιμές στα καύσιμα, συνολικού ύψους 1,1 δισ ευρώ, περιέγραψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα μέτρα θα  αφορούν και τα νοικοκυριά με έως 30.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο. Κάλυψη κόστους για 180 λίτρα καυσίμων κίνησης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απήθυνε  το απόγευμα της Τετάρτης  μήνυμα στον ελληνικό λαό για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων και το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού έρχεται μία μέρα πριν τις λεπτομερείς ανακοινώσεις από τους συναρμόδιους υπουργούς, στις 8:30 το πρωί της Πέμπτης.

Τα μέτρα αυτά θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο. Ανακοίνωσε δε μεταξύ άλλων τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα κίνησης όπως η βενζίνη, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η υπόσχεσή του να βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη ισχύει όσο ποτέ και σημείωσε: “Πρόκειται για μέτρα, που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη.”

Δήλωσε επίσης ότι: “Είναι ώρα η Πολιτική να θέσει κανόνες στις αγορές”.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι νέες ρυθμίσεις υπηρετούν δύο αρχές:

α) Είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες, δίνοντας ειδικότερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων
β) είναι ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική που έχει χαράξει η κυβέρνηση.

“Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Αλλά έχουμε τη σωστή πυξίδα για να φτάσουμε στον προορισμό μας”, δήλωσε και τόνισε:
“Οι εποχές που έρχονται είναι αχαρτογράφητες, δεν πρόκειται, για να φανώ προσωρινά ευχάριστος, να υπονομεύσω την αναπτυξιακή πορεία του τόπου”.

To top