Αυτόματους απινιδωτές απέκτησαν χώροι άθλησης στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Αυτόματους απινιδωτές απέκτησαν χώροι άθλησης στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Στη δωρεά 14 αυτόματων απινιδωτών σε χώρους άθλησης προχώρησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, με πρωτοβουλία του Τμήματος Αθλητισμού και την οικονομική υποστήριξη του ΝΠΔΔ Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με σκοπό την στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, προχωρά στην δωρεά 14 αυτόματων απινιδωτών, η εξασφάλιση των οποίων για τους χώρους άθλησης, έχει αποδειχθεί ότι σώζει ζωές.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Αθλητισμού Στρατή Αλεξίου με τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Τέλη Βερρή, Γιώργο Καραθανάση και τον Υπεύθυνο Υγειονομικής Επιτροπής Λάμπρο Σταθάκη, έγινε μία ουσιαστική πρώτη συζήτηση για το πώς οι απινιδωτές αυτοί θα τεθούν άμεσα σε χρήση στους αγώνες των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Αφροδίτη Βατή, όπως και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ιατρός, Στρατής Γελαγώτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε επόμενο στάδιο, θα γίνουν συναντήσεις με τις αντίστοιχες διοικήσεις και άλλων αθλημάτων, αφού πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι οι απινιδωτές να βρίσκονται στη διάθεση όλων των αθλητών, σε όποια αθλητική εκδήλωση διεξάγεται.

Σύμφωνα τώρα με το πλάνο λειτουργίας των 14 απινιδωτών, ο κ. Αλεξίου προτίθεται να εγκαταστήσει τέσσερις απινιδωτές στη Δ.Ε. Καλλονής, δύο στη Δ.Ε. Πολιχνίτου, έναν στη Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής, έναν στη Δ.Ε. Μήθυμνας, έναν στη Δ.Ε. Πέτρας, έναν στη Δ.Ε. Μανταμάδου και τρεις στη Δ.Ε. Ερεσού-Αντίσσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέραν της εγκατάστασης απινιδωτή στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής, θεωρείται ιδανικό να εγκατασταθούν οι απινιδωτές στα γραφεία των τοπικών κοινοτήτων και από εκεί να τους παραλαμβάνουν εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με την διεξαγωγή αγώνων και εκδηλώσεων.

Ωστόσο o κ. Αλεξίου τονίζει πως ο Δήμος είναι ανοιχτός σε προτάσεις για το τελικό πλάνο λειτουργίας.

To top