Νέα μέτρα για την ακρίβεια- Μήνυμα Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα

Νέα μέτρα για την ακρίβεια- Μήνυμα Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα

Aνακοινώσεις μέτρων στήριξης στους πολίτες για την αντιμετώπιση του κύματος των ανατιμήσεων, αναμένεται να γίνουν αύριο Πέμπτη από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός, που νοσεί με κορονοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα σπίτι του, θα κάνει δήλωση σήμερα το απόγευμα, περί τις 6:30 με 7 το απόγευμα, για να θέσει το πολιτικό πλαίσιο των μέτρων.

Πρόκειται για μέτρα που είναι εστιασμένα σε τρεις πυλώνες: σε οριζόντιες δράσεις στήριξης στο ενεργειακό πεδίο, στην οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων με την «επιταγή ακρίβειας» και σε μέτρα αντιμετώπισης των ανατιμήσεων στα καύσιμα.

Ειδικότερα, αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, θα γίνουν οι ανακοινώσεις μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους Υπουργούς: Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας δε στον ΑΝΤ1, ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε πως γίνονται οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρίζονται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης.

 

 

 

To top