Εισβολή στην Ουκρανία: Συγκινητική εικόνα – Άνδρας παρηγορεί σκύλο που παρέλυσε από τον φόβο

Εισβολή στην Ουκρανία: Συγκινητική εικόνα – Άνδρας παρηγορεί σκύλο που παρέλυσε από τον φόβο
Φωτογραφία: Marcus Yam/Los Angeles Times

Μία συγκινητική εικόνα που ανάρτησε το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει συγκινήσει τους πάντες. Στην φωτογραφία απεικονίζεται ένας άνδρας στο Ιρπίν ο οποίος προσπαθεί να βοηθήσει τον «παραλυμένο από φόβο» σκύλο που στέκεται στη μέση του δρόμου. Το Ιρπίν, μια συνοικία στα περίχωρα του Κιέβου, έχει δεχθεί σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

Από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν και έγινε η εισβολή, έχουμε δει πλήθος Ουκρανών να φυγαδεύονται σε καταφύγια ή να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Πολλοί από αυτούς κρατούν στις αγκαλιές τους τα παιδιά τους, ενώ άλλοι φροντίζουν να πάρουν και τα κατοικίδιά τους.

Η φωτογραφία ανήκει στον ανταποκριτή και φωτορεπόρτερ των Los Angeles Times Marcus Yam. Τραβήχθηκε την 18η μέρα της Ρωσικής εισβολής και σε αυτή πρωταγωνιστούν ο Αντρέι Κούλικ και ο ξαπλωμένος στο δρόμο σκύλος. Όπως διαβάζουμε στη λεζάντα του δημοσιεύματος, ο άντρας «προσπαθεί να παρηγορήσει έναν σκύλο που αρνήθηκε να μετακινηθεί μετά τον βομβαρδισμό μιας γειτονιάς στο Ιρπίν της Ουκρανίας την Κυριακή»

To top