Στράτης Σαμαράς: Εργαζόμενοι καθαριότητας στο Βοστάνειο σε κοντέινερ

Στράτης Σαμαράς: Εργαζόμενοι καθαριότητας στο Βοστάνειο σε κοντέινερ
Screenshot

Παρέμβαση για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κάνει ο Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, Στράτης Σαμαράς, καταγγέλλοντας ότι οι συνάδελφοι στεγάζονται σε κοντέινερ χωρίς τουαλέτα και στοιχειώδεις παροχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του νοσοκομείου είναι οι πλέον απαξιωμένοι στο χώρο του νοσοκομείου. Στο Βοστάνειο στα 8,500 τετραγωνικά μέτρα των παλαιών κτιρίων, προστέθηκαν αλλά 4,500 τετραγωνικά περίπου, με τη δημιουργία των νέων πτερύγων.
    Όλοι  περίμεναν, ότι τμήματα καθώς και εργαζόμενοι θα απολάμβαναν ένα ασφαλές και αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον, σε στεγασμένο χώρο. Δυστυχώς οι συνάδελφοι της καθαριότητας βρέθηκαν εκτός χώρου σε ένα κοντέινερ έρμαιο των καιρικών συνθηκών. Σε ένα κοντέινερ χωρίς τουαλέτα, που πρέπει να έχουν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα, να ντύνονται για την εργασία τους, καθώς και να μπορούν να κάνουν το διάλλειμα τους. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι νιώθουν  αόρατοι, με τη φωνή τους να μην φτάνει ποτέ στα κατάλληλα αυτιά.
    Μετέφερα το πρόβλημα στο νέο διοικητή κ. Κουτσαντώνη.  Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση του και ανέφερε ότι με τις ανακατατάξεις που θα γίνουν με την παράδοση της νέας ψυχιατρικής κλινικής θα φροντίσει να  βρεθεί μία βιώσιμη λύση για τους εργαζόμενους.
Αναμένουμε.
To top