Καλοκαιρινός καιρός σήμερα και αύριο – Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Πέμπτη

Καλοκαιρινός καιρός σήμερα και αύριο – Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Πέμπτη

«Καλοκαιρινός» θα είναι ο καιρός τόσο σήμερα Τρίτη όσο και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr αναμένεται ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας ενώ πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια, στην Ανατολική Στερεά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Σποραδικές και ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 16/03.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, φτάνοντας κατά τόπους τους 17 έως 18 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι της Τετάρτης 16/03.

Ακολουθεί νέο κύμα κακοκαιρίας

Παρά ταύτα, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων, από την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει ξανά μεταβολή.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτηση που έκανε στο facebook, έκανε λόγω για μία νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας από την Πέμπτη 17 Μαρτίου, καθώς αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, αλλά και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Στο μεταίχμιο δυο εποχών η χώρα αυτή την εβδομάδα!

Καλημέρα φίλες και φίλοι!

Όπως είχα αναφέρει και στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 από την προηγούμενη εβδομάδα, αν και αισθητή, πρόσκαιρη θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη όπου ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στα ηπειρωτικά στους 13 με 15 και τοπικά στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου!

Από την Πέμπτη όμως πρώτα στα βόρεια και κυρίως το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξαναπέσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα συνοδεία χιονοπτώσεων ακόμα και σε περιοχές με πάρα πολύ χαμηλό υψόμετρο.. Αγριεμένος ο φετινός Μάρτης..

Με εκτίμηση, Σάκης Αρναούτογλου»

To top