Από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου επιστρέφουν τα σχολικά γεύματα

Από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου επιστρέφουν τα σχολικά γεύματα

Μετά από διακοπή λίγων ημερών του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου θα ξεκινήσει ξανά  η διανομή φαγητού στα σχολεία. Ήδη σχετική απόφαση στάλθηκε στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικό έγγραφο από τον Ο.ΠΕ.ΚΑ, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων – που διαχειρίζεται το πρόγραμμα –   που ενημερώνει για την επανέναρξη του προγράμματος. Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καίτη Στρατάκη μιλώντας στον Αίολο είχε τονίσει ότι η διακοπή θα ήταν για λίγες ημέρες και μέχρι να ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες .

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας τονίσει τα εξής:

«Αναφορικά με την χορήγηση των σχολικών γευμάτων, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι, μετά τη σημερινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επιλύεται οριστικά η όποια δικαστική εκκρεμότητα υπήρχε σχετικά με την διανομή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος τα κονδύλια για την παροχή των σχολικών γευμάτων έχουν αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με αποτέλεσμα την ένταξη 268 περισσότερων σχολικών μονάδων και 40.000 περισσότερων μαθητών ημερησίως σε σύγκριση με την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι συνεχίζεται κανονικά η διανομή των σχολικών γευμάτων στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ για την όποια προσωρινή διακοπή υπήρξε στο πλαίσιο της υπογραφής των νέων συμβάσεων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και η υλοποίηση του προγράμματος θα εξελιχθεί ομαλά.

Η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου παρακολούθησε και εξακολουθεί να παρακολουθεί το θέμα στενά με σκοπό την αντιμετώπιση των όποιων διαδικαστικών προβλημάτων παρατηρήθηκαν λόγω των προσφυγών των υποψήφιων αναδόχων σε διάφορα δικαστήρια».

To top