Ταξιάρχης Βέρρος στο «Επίκεντρο»: «Αν είναι ξανά υποψήφιος ο Μουτζούρης, εγώ δεν θα είμαι αντίπαλός του»

Ταξιάρχης Βέρρος στο «Επίκεντρο»: «Αν είναι ξανά υποψήφιος ο Μουτζούρης, εγώ δεν θα είμαι αντίπαλός του»

«Δεν θα είμαι αντίπαλος του Κώστα Μουτζούρη, αν θέσει ξανά υποψηφιότητα για την Περιφέρεια» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Επίκεντρο» ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ταξιάρχης Βέρρος, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια σε περίπτωση που δεν διεκδικήσει την επανεκλογή του για τρίτη φορά ο σημερινός Περιφερειάρχης. Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου μίλησε για το μεγάλο έργο που υλοποιήθηκε τη χρονιά που πέρασε αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε με σημαντικότερες τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου αλλά και το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας στον Πολιχνίτο.

Όσο αφορά την υδροδότηση του Πολιχνίτου, τόνισε ότι αναμένει ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτη Βάλεση για την πορεία των ενεργειών που γίνονται για την υλοποίηση έργου προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια προβλήματα και αυτό το καλοκαίρι. Ανέφερε δε ότι αν λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης, δεν έχει λόγο να προχωρήσει την πρόταση που έχει κάνει για διάσπαση της ΔΕΥΑΛ . «Δεν είμαι αισιόδοξος γιατί έργα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και βρισκόμαστε ήδη αρχές Ιανουαρίου. Δεν τέσσερις μήνες θα είμαστε ξανά μέσα στο πρόβλημα».

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε μίνι «ανασχηματισμό» της Δημοτικής αρχής, προσθέτοντας δυο νέα πρόσωπα, χωρίς να δώσει επί του παρόντος παραπάνω πληροφορίες και παραπέμποντας σε επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν άμεσα.

Για το παρασκήνιο  στην εκλογή νέας διοίκησης στον νέο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων  ΦΟΔΣΑ και την κριτική που έχει δεχθεί για την μη εκλογή του υποψηφίου από το Δήμο Μυτιλήνης πρώην Πρόεδρο της ΔΕΔΑΠΑΛ Γιώργο Αλεξίου, τόνισε ότι ακόμη και αν λάμβανε τις δυο ψήφους από το Δήμο Δυτικής Λέσβου και πάλι δεν θα είχε εκλεγεί αφού δεν είχε λάβει καμία ψήφο από τα άλλα νησιά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης διεκδικούσε την Προεδρία τότε θα την είχα λάβει παμψηφεί με ψήφους από όλα τα νησιά.

«Συναντήθηκα με τον Γιώργο Αλεξίου και του είπα, αν βρεις ακόμη μια ψήφο από άλλο νησί,  τότε θα εκλεγείς. Μου είπε ότι έχει δυο. Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν. Πρέπει πάντα να κοιτάμε τον καθρέφτη όταν χάνουμε. Δεν φταίνε μόνο οι άλλοι, μπορεί να φταίμε και εμείς. Ούτε μια ψήφο από τα άλλα νησιά δεν έλαβε»

Ο Ταξιάρχης Βέρρος απαντώντας για το κλίμα διχασμού που συνεχίζει να υπάρχει μεταξύ των τοπικών φορέων, είπε ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι ο μικρός πόλος και οι δυο ισχυρότεροι η Περιφέρεια και ο Δήμος Μυτιλήνης θα μπορούσαν να είχαν φροντίσει ώστε να μην υπάρχει αυτό το κλίμα.

Για τις σχέσεις με τον Περιφερειάρχη, είπε ότι ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με τον ίδιο. Ενώ σε ερώτηση για την αιχμηρή ανάρτηση που είχε κάνει μετά τις πλημμύρες ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου  για τον Περιφερειάρχη, είπε ότι τη δημοτική αρχή την εκφράζει ο ίδιος και δεν λογοδοτεί για θέσεις που εκφράζουν μέλη της παράταξης που έχουν την ευχέρεια να εκφράζουν την άποψή τους, χωρίς να εκφράζουν τον ίδιο.

Αναφέρθηκε επίσης στη δίκη της Καράβας τονίζοντας ότι εκτίμησή του είναι ότι στο Εφετείο θα απαλλαγούν και οι πολίτες. Χαρακτήρισε λάθος τη θέση της νέας δομής στη Βάστρια για την οποία ο ίδιος διαφώνησε από την αρχή. Για το μεταναστευτικό τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχουν λογικές φωνές. Όσο κάποιοι παρασύρονται από παραλογισμούς, φέρνουν τους πάντες σε δύσκολη θέση. Τη γεωγραφία δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Η Λέσβος πάντα ήταν πέρασμα από την αρχαιότητα.  Το μεταναστευτικό δεν πρόκειται να πάψει να υπάρχει. Η περιοχή μας ήταν από πάντα πέρασμα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει μια δομή καταγραφής. Αλλά άλλο να είσαι πέρασμα και άλλο τόπος διαμονής, γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Μιλώντας για το μεγάλο έργο του Σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλονή ανέφερε ότι εκτιμάται ότι μέσα στη χρονιά θα δημοπρατηθεί και θα είναι το μεγαλύτερο έργο που υλοποιείται στο δήμο όπως και στο αντιπλημμυρικό της Καλλονή που αποτέλεσε προτεραιότητά του από την πρώτη θητεία του και παρά τα εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί και αυτό προχωρά πλέον για δημοπράτηση.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στο αγροτικό δίκτυο της περιοχής που αποτελεί τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει με στόχο να διευκολυνθούν οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους και παράλληλα τα έργα που γίνονται προς παραλίες της περιοχής που δεν ήταν γνωστές και δεν ήταν εύκολα προσβάσιμες. Υπογράφεται  μάλιστα η ιαματική πηγή Εφταλούς και σύντομα και η ιαματική πηγή Λισβορίου καθώς και η εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής. Προχωράει επίσης η κατασκευή πιλοτικού μικρού εργοστασίου της ΔΕΗ πάνω στο γεωθερμικό της Στύψης που θα καλύψει ένα 30% από τις ανάγκες του νησιού.

 

ΔΕΙΤΕ εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:

To top