Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026, προειδοποιώντας για πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους 7 έως 8 μποφόρ στο Ανατολικό Αιγαίo.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης εξέδωσε σήμερα έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026, καλώντας σε αυξημένη προσοχή όλους τους ναυτιλλόμενους, ναυταθλητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς της Λέσβου.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο Ανατολικό Αιγαίο αναμένονται πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, με ένταση 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Το Λιμεναρχείο υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η χρήση ιστιοσανίδας και αετοσανίδας όταν η ένταση του ανέμου υπερβαίνει τα 6 μποφόρ.
Οι αρχές συνιστούν στους ναυτιλλόμενους να περιορίσουν τις μετακινήσεις στη θάλασσα και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, ενώ παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν έκτακτες ανάγκες.








