Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της χώρας, εξέδωσε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.
Αναυτικά η ανακοίνωση:
Χθες Σάββατο 3 Γενάρη, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν επίθεση στο Καράκας της Βενεζουέλας, βομβαρδίζοντας υποδομές και συλλαμβάνοντας τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο και τη σύζυγο του. Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε στην αδιανόητη εξαγγελία για επιβολή αμερικανικής διοίκησης στη Βενεζουέλα ενώ απείλησε ευθέως και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής ότι θα έχουν την ίδια μοίρα.
Η επίθεση των ΗΠΑ, που αιματοκυλά το λαό της Βενεζουέλας, αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εκφράζονται με τα δεκάδες ανοιχτά πολεμικά μέτωπα σε όλο τον κόσμο.
Οι ισχυρισμοί, ότι θέλουν δήθεν να καταπολεμήσουν το εμπόριο ναρκωτικών, αποτελούν μια χυδαία προσπάθεια να δικαιολογήσουν άλλη μια ιμπεριαλιστική τους επέμβαση.
Άλλωστε, η Βενεζουέλα είναι μια χώρα με τεράστιο ενεργειακό πλούτο, κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου,τα οποία ο Τραμπ δήλωσε ήδη ότι θα τα εκμεταλλευτούν οι αμερικανικοί κολοσσοί.
Η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, έχει τεράστιες ευθύνες, αφού ο Κ. Μητσοτάκης με την απαράδεκτη δήλωση του, ουσιαστικά νομιμοποίησε τη στρατιωτική επέμβαση.
Καταδικάζουμε τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Βενεζουέλας και στον δίκαιο αγώνα του ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην πατρίδα του.








