Σε απεργία στις 16 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε απεργία στις 16 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Στη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων που έχει προκηρυχθεί για τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2025 προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, μετά από απόφαση του 39ου τακτικού συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, τίθενται βασικά αιτήματα που αφορούν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, όπως οριζόντιες αυξήσεις μισθών κατά 10%, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και για τους δημοσίους υπαλλήλους, κατάργηση των εισφορών υπέρ ανεργίας, καθώς και το «ξεπάγωμα» της διετίας 2016-2017.

Παράλληλα, ο Σύλλογος, ως μέλος της ΑΔΕΔΥ, δηλώνει τη συμμετοχή του στην απεργία με πρόσθετα αιτήματα που αφορούν ειδικά τον χώρο της Υγείας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η αύξηση του ωρομισθίου, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, οι προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, καθώς και η έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης εκφράζουν επίσης την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή δεν μπορεί να στοχοποιείται όταν δεν παρεμποδίζεται η κοινωνική ζωή και δεν συντελούνται έκνομες πράξεις.

To top