Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης ταξιδεύει στο διάστημα

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης ταξιδεύει στο διάστημα

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης λαμβάνει μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αεοδιαστημικής Can Sat in Greece 2021 – 2022, που διοργανώνεται από τη SPIN – Space Innovation, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και τον World CanSat & Rocketry Competition (WCRC) και καλύπτεται δημοσιογραφικά από το National Geographic!

Στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος 21 ομάδες από Σχολεία και Ιδιωτικά Κολέγια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα! Συνολικά, μόνο 161 συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος από όλη την Ελλάδα, από τους οποίους οι 17 είναι μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης!

Οι συμμετέχοντες μαθητές μαζί με τον υπεύθυνο της ομάδας, καθηγητή κο Γιώργο Τριχόπουλο, θα κατασκευάσουν ένα δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού ο οποίος θα τοποθετηθεί σε πύραυλο ξηρών καυσίμων και θα εκτοξευθεί σε ύψος 1 χλμ, στο πεδίο βολής του στρατού που βρίσκεται στα Μέγαρα Αττικής. Όταν ο πύραυλος φτάσει στο απόγειο, θα πραγματοποιήσει προκαθορισμένη αποστολή, που περιλαμβάνει μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα και τα επίπεδα ηχορύπανσης. Τα δεδομένα θα στέλνονται στο σταθμό εδάφους σε πραγματικό χρόνο και θα αναλύονται. Συγκρίνοντας τις μετρήσεις αυτές με παλαιότερα δεδομένα για την περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί μελέτη για την ποιότητα διαβίωσης μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2021 σε Αττική και Εύβοια.

Η ομάδα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, MSMS@, έχει ήδη περάσει επιτυχώς το πρώτο επίπεδο αξιολόγησης, με την κατάθεση και παρουσίαση της τεχνικής έκθεσης preCDR (pre Critical Design Review). Με πέντε υπο-ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, Προγραμματισμός, Κατασκευή (Ηλεκτρολογική – Μηχανολογική), Σύστημα Ανάκτησης, Σταθμός Βάσης, Προώθηση – Χρηματοδότηση, τα παιδιά εξοικειώνονται με τα επιστημονικά πεδία της αστροφυσικής, πληροφορικής, ρομποτικής, οικονομολογίας, marketing, μετεωρολογίας, περιβάλλοντος αποκτώντας δεξιότητες και σε project management, δημόσιες σχέσεις, διαχείριση budget, κλπ. Ο Συλ. Γονέων & Κηδεμόνων του ΜΣΜ, είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που υποστηρίζει την ομάδα MSMS@, καλύπτοντας έξοδα εξοπλισμού, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία στον ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο όλων των παραπάνω.

Παρακολουθήστε την πορεία του project στον αποκλειστικό ιστότοπο για το έργο CanSat στη σελίδα https://msm.aegean.gr/school/can-sat/ !
Δείτε την ομάδα στο https://youtu.be/MSx7uzahF1c !

To top