Ανθρωπιστική στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Καλλονής από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Μυτιλήνης

Ανθρωπιστική στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Καλλονής από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Μυτιλήνης

Το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, προχώρησε σε σημαντική δράση ανακούφισης για τους πλημμυροπαθείς της Καλλονής, έπειτα από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα της 11ης Νοεμβρίου 2025.

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025, η Κοινωνική Λειτουργός του Τμήματος, κα Μαρία Συμεού, μαζί με Εθελόντριες Κοινωνικής Πρόνοιας, διένειμαν ανθρωπιστική βοήθεια σε δέκα οικογένειες που επλήγησαν. Τα είδη που παραδόθηκαν περιλάμβαναν κουβέρτες, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά και τρόφιμα, καλύπτοντας άμεσες και βασικές ανάγκες των κατοίκων.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας κ. Νίκο Αλεξανδρή, διατέθηκαν από την πρώτη στιγμή κουβέρτες και ρουχισμός μέσω της «Κοινωνικής Ιματιοθήκης» του Τμήματος, προκειμένου να ενισχυθούν επιπλέον οι πλημμυροπαθείς της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης, κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιο Αυγερινό, για την άμεση ανταπόκριση και την αποστολή ανθρωπιστικού υλικού από την Κεντρική Αποθήκη του Ε.Ε.Σ.

Ευχαριστίες απευθύνθηκαν επίσης στις εταιρείες που υποστήριξαν τη δράση παρέχοντας δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης: τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς και στον Δήμο Δυτικής Λέσβου για την άψογη συνεργασία και συμβολή στην όλη προσπάθεια.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, συμπληρώνοντας φέτος 148 χρόνια αδιάκοπης εθελοντικής προσφοράς, συνεχίζει σταθερά το ανθρωπιστικό του έργο, στηρίζοντας όσους βρίσκονται σε ανάγκη με συνέπεια και αφοσίωση.

To top