Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας

Αναβλήθηκε λόγω καιρού η εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Μυτιλήνης και το Κέντρου για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ.

Η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των γυναικών, της έμφυλης βίας και τις γυναικοκτονίες μεταφέρθηκε για τις 15 Μαρτίου 2022.

Θα πραγματοποιηθεί συμβολική φύτευση λουλουδιών στη μνήμη των γυναικών και των κοριτσιών που δολοφονήθηκαν λόγω του φύλου τους στην Ελλάδα το 2021. Παράλληλα θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που παρέχει η Ύπατη Αρμοστεία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών τιμάται σε χώρες όλου του κόσμου και κατοχυρώθηκε επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη το 1977 ως αναγνώριση της δράσης των γυναικών εργατριών στις αρχές του 20ου αιώνα. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών είναι «Έμφυλη ισότητα σήμερα για ένα βιώσιμο αύριο» αναγνωρίζοντας τον ηγετικό ρόλο των κοριτσιών και των γυναικών στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους τους ανθρώπους.

 

To top