Ξανά πρόεδρος στην Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων ο Π. Χατζηκυριάκος

Ξανά πρόεδρος στην Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων ο Π. Χατζηκυριάκος

Εξελέγη το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου

Κατά τις αρχαιρεσίες στις 5 Μαρτίου που έγιναν στο επιμελητήριο Λέσβου με παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης εξελέγει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου.

Πρόεδρος: Παναγιώτης Χατζηκυριάκος

Αντιπρόεδρος : Αριστομένης Γρηγορίου

Γ.Γραμματέας : Αριστείδης Λαζαρής

Ταμίας : Σταύρος Ρεπάνης

Μέλη: Ιγνάτης Ψωμάς

Ασπασία Μιχαλέλη

Παναγιώτης Σπανέλης

 

Ή Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου ευχαριστεί μέσω της ανακοίνωσης της το Επιμελητήριο Λέσβου για τον χώρο που παραχώρησε ώστε να πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες.

Όπως σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωση«Πιστεύουμε ότι μέσα από την συνεργασία των δύο φορέων και τις κοινές δράσεις μπορούμε να φέρουμε πολύ καλά αποτελέσματα στον τουρισμό που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό και τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης των τουριστικών γραφείων.

Η Ένωση πολλές φορές έχει επισημάνει στο παρελθόν , ότι αν δεν δούμε τον τουρισμό με σοβαρότητα και επαγγελματισμό δεν θα είναι εφικτό να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις διαδοχικές κρίσεις (οικονομική, προσφυγική – μεταναστευτική, covid-19), ειδικά την τελευταία δεκαετία. Έτσι φτάσαμε στο 2022 με καθίζηση στον τουρισμό της Λέσβου και δυστυχώς ακόμα συζητάμε για το πως θα προβληθεί το νησί, ποιο θα είναι το brand, αν θα γίνει ο ντόκος για κρουαζιερόπλοια κλπ.

Για να επιβιώσουν τα τουριστικά γραφεία και γενικά οι επιχειρήσεις που ζουν από τον τουρισμό επιβάλλεται άμεσα να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και να δραστηριοποιηθούμε.

Έχουμε παρεξηγήσει τα πράγματα. Ο τουρισμός λειτουργεί ετεροχρονισμένα. Ο τουρισμός δεν είναι μια καφετέρια που άνοιξε με 10 -50 τραπέζια, θα πάνε μερικές παρέες θα πιουν καφέ και θα φύγουνε. Ο τουρισμός είναι μία πολύπλοκη δραστηριότητα, υπάρχουν κάποια βήματα και πας από το ένα βήμα στο άλλο.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνει νέες επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς, για άμεση ενημέρωση και να να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα».

To top