Κατά πλειοψηφία αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής διαβιβάσει στην ελληνική Δικαιοσύνη και στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος όλους τους μάρτυρες για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, που έχουν καταθέσει στην επιτροπή ότι έχουν κερδίσει διάφορα ποσά, σε τυχερά παιχνίδια.
Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα συμμετείχε στην εξεταστική επιτροπή κατά την εξέταση της Καλλιόπης Σεμερτζίδου. Ερωτηθείσα από τον εισηγητή της ΝΔ κ. Μακάριο Λαζαρίδη, η παραγωγός και στέλεχος της ΝΔ είπε ότι τα πολυτελή αυτοκίνητα αποκτήθηκαν νόμιμα, πριν την διερευνούμενη περίοδο, ενώ υποστήριξε ότι η ίδια έχει στην ιδιοκτησία της, μόνο ένα μηχανάκι.
Σε ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιλένας Αποστολάκη, για το αν είχε κερδίσει λαχείο ή τζόκερ είπε ότι είχε κερδίσει ο σύζυγός της κάποιες φορές αλλά δεν θυμάται πότε. «Ελέγχεστε γιατί 1,5 εκατ. ευρώ, πήγε σε άλλες δραστηριότητες και όχι στα ζώα για τα οποία επιδοτηθήκατε» σχολιάσε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.
Η κα. Κομνηνάκα μίλησε στον «Αίολο» για την εξεταστική επιτροπή τονίζοντας ότι οι πολιτικοί υπεύθυνοι του μεγάλου σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ελέγχονται, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει εξεταστική και όχι προανακριτική.







