Παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο πρωτοπρεσβύτερος του Ναού π. Αθανάσιος Γιουσμάς ότι το έργο στους τρούλους του εμβληματικού Ναού- που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης- θα συνεχισθεί, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι με την πρόσφατη κακοκαιρία τα νερά της βροχής εισέρευσαν σε πολλά σημεία του Ναού.

Οι εργασίες αφορούν την αντικατάστασης του ψευδαργύρου με τον οποίο είναι καλυμμένοι ο μεγάλος κεντρικός τρούλος και οι τέσσερις τρουλίσκοι της οροφής του ναού του Αγίου Θεράποντα.

Οι εργασίες συντήρησης στο μνημείο υλοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το συνολικό κόστος του ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Τα 800.000 από αυτά αφορούν το έργο της συντήρησης των λίθινων όψεων και των καλλιτεχνημάτων στα αετώματα.
Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης ,ύψους 1,3 εκατομμύρια ευρώ, αφορούν τις εργασίες αντικατάστασης της κεραμοσκεπής στον τρούλο και τους τρουλίσκους. Οι πλάκες ψευδαργύρου των εξωτερικών επιφανειών αντικαθίστανται από πλάκες τιτανιούχου ψευδαργύρου.







