Κουφέλος: Θα ενδυναμώσουμε τη συνεργασία με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Κουφέλος: Θα ενδυναμώσουμε τη συνεργασία με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγος Κουφέλος με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθηγητή κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν στο γραφείο του στην  Αθήνα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η περεταίρω διερεύνηση των δυνατοτήτων δημιουργίας συνεργασίας στους τομείς της κατάρτισης και της αντιμετώπισης των ειδικότερων προβλημάτων που απασχολούν τον Πρωτογενή Τομέα και τους αγρότες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εντάσσοντας προγράμματα καινοτομίας, εφαρμογής νέων τεχνολογιώνκαι εκπαίδευσης, αγροτικής έρευνας και ανάπτυξης. Η επισιτιστική κρίση, η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη ανάδειξης και πιστοποίησης προϊόντων του Αγροδιατροφικού Τομέα ως προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ τοποθετήθηκαν ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων.

«Δεσμευτήκαμε σήμερα για ενδυνάμωση  και διεύρυνση της συνεργασίας μας με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων. Δεσμευτήκαμε επίσης, για τακτικές συναντήσεις και συσκέψεις προκειμένου να έχουμε μια επωφελή για τον Πρωτογενή Τομέα και τους ανθρώπους του, συνεργασία με μετρήσιμο αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Κουφέλος μετά την συνάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To top