Η Αντιδημαρχία Παιδείας υλοποίησε σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δες τη ζωή με άλλα μάτια» σε τρεις σχολικές μονάδες του Δήμου, ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο για την αναπηρία, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη.
Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την προώθηση μιας σχολικής κουλτούρας ισότητας και αποδοχής, η Αντιδημαρχία Παιδείας πραγματοποίησε σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δες τη ζωή με άλλα μάτια» στο 5ο Γυμνάσιο, το 2ο Γενικό Λύκειο και το 15ο Δημοτικό Σχολείο.
Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και διαθέτει επίσημη άδεια του Υπουργείου Παιδείας, εστιάζει στην αναπηρία, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη. Στόχος του είναι να φέρει τους μαθητές σε άμεση επαφή με ζητήματα που συχνά παραμένουν αόρατα, αναδεικνύοντας τη σημασία του σεβασμού της διαφορετικότητας και της ισότιμης συμμετοχής όλων.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, ανάπηρα άτομα συντόνισαν έναν ανοιχτό και διαδραστικό διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριες, παρουσιάζοντας πτυχές της καθημερινότητάς τους και μεταφέροντας προσωπικές εμπειρίες σχετικά με τα εμπόδια – αλλά και τις δυνατότητες – που συναντούν.
Μέσα από συζήτηση, ερωτήσεις και αναστοχασμό, οι μαθητές εξέτασαν τις συνθήκες διαβίωσης των εμποδιζόμενων ατόμων και διερεύνησαν τρόπους με τους οποίους η σχολική κοινότητα και η κοινωνία μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός πραγματικά συμπεριληπτικού περιβάλλοντος.










