Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου δράση υποθαλάσσιου καθαρισμού στο Λιμανάκι της Βαρειάς από τη Φοιτητική Καταδυτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Νικόλαος Τζανόπουλος», σε συνεργασία με την Εθελοντική Πράσινη Ομάδα και το Πράσινο Πανεπιστήμιο.
Στο κάλεσμα συμμετείχαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ξένοι φοιτητές από το πρόγραμμα Erasmus και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενισχύοντας την ομάδα δυτών που καθάριζε υποθαλάσσια τον πυθμένα. Από το βυθό ανασύρθηκαν απορρίμματα όπως λάστιχα αυτοκινήτων, άγκυρες, κώνοι κυκλοφορίας, μοκέτες και χαλιά.
Την επόμενη μέρα, ο Δήμος Μυτιλήνης προχώρησε στη συλλογή των απορριμμάτων, με στόχο την ανακύκλωση. Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια πολλών καθαρισμών που πραγματοποιούνται από την ομάδα από το 2004, όταν ακόμα ονομαζόταν «Τρίτων».
Η Καταδυτική Ομάδα ευχαρίστησε ιδιαίτερα το LESVOS DIVING CENTER για την παραχώρηση του εξοπλισμού, στηρίζοντας για ακόμη μία φορά το έργο της ομάδας.








