Οικονομική στήριξη στους Συνεταιρισμούς Γυναικών της Λέσβου από την Περιφέρεια

Οικονομική στήριξη στους Συνεταιρισμούς Γυναικών της Λέσβου από την Περιφέρεια

Με τους εκπροσώπους από τους 7 Γυναικείους Συνεταιρισμούς που δραστηριοποιούνται στo νησί της Λέσβου, και πιο συγκεκριμένα τους Συνεταιρισμούς της Άγρας, Αγίας Παρασκευής, Μεσοτόπου, Μηθύμνης, Παρακοίλων, Πολιχνίτου, Σκαλοχωρίου, συναντήθηκε σήμερα 2 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής πίτας που πραγματοποίησε η «Παναθηναϊκή Οργάνωσης Γυναικών /Παράρτημα Ν. Λέσβου» με την οποία η Περιφέρεια έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα ενισχύσει οικονομικά τους Συνεταιρισμούς με το ποσό των 12.000 ευρώ, ως ένδειξη τιμής στον αγώνα που κάνουν για να κρατήσουν «ζωντανό» το συνεταιριστικό κίνημα.

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμάμε ως Περιφέρεια τους γυναικείους Συνεταιρισμούς της Λέσβου. Συνεταιρισμοί πρωτοπόροι, παραγωγικοί και πολυσυμμετοχικοί. Τιμάμε τις γυναίκες που τους δημιούργησαν, τους «τρέχουν», τους συντηρούν σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσεως από διάφορες αιτίες οικονομική, πανδημική και πολεμική τελευταία. Τις καλωσορίζουμε στην Περιφέρεια και τις διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε μαζί τους με όλη μας την θέληση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και της νομιμότητας. Έχουμε ευήκοα ώτα σε κάθε αίτημα τους, όπως έχουμε και σε κάθε συνεταιριστικό αίτημα, ανεξαρτήτου γένους, κάτι που το αποδείξαμε τελευταία με τους Συνεταιρισμούς Μεσοτόπου, Κάπης, Κλειούς και άλλους. Σαν μικρή ανταπόδοση των παραπάνω είναι και η σημερινή εκδήλωση προς τιμήν των Συνεταιρισμών για την οποία είχε την πρωτοβουλία η Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Λίτσα Κρικλάνη, την οποία και ευχαριστώ ».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης η οποία έλαβε μορφή τιμής προς τις γυναίκες, ο Περιφερειάρχης προσκάλεσε και είχε δίπλα του την Φωτεινή Λημναίου, σύζυγο του Λέσβιου Ναυτικού Βαγγέλη Ντελέζου, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε πλοίο υπό ελληνική σημαία στο λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας, θέλοντας να την στηρίξει ηθικά.

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να την βοηθήσουμε να ενωθεί και πάλι με τον σύζυγο και πατέρα των παιδιών της και ο λόγος που την καλέσαμε σήμερα εδώ είναι για να την στηρίξουμε ηθικά και να της δώσουμε κουράγιο και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η ίδια και η οικογένεια της».

Από την πλευρά της η κα. Λημναίου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξη που της παρέχει κάνοντας προσπάθειες να επιστρέψει ο σύζυγος της στην Λέσβο.

 

To top