Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην Υγεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην Υγεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση και τις ελλείψεις στον χώρο της Υγείας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που είχαν προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ.

Εκπρόσωποι των ιατρών τονίζουν ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με περίπου 30% λιγότερο προσωπικό από όσο απαιτούν οι ανάγκες, γεγονός που — όπως επισημαίνουν — επιβαρύνει καθημερινά τη λειτουργία των χειρουργείων, αλλά και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών Υγείας .

Παράλληλα, οι επικουρικοί γιατροί ζητούν τη μονιμοποίησή τους. Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του ογκολόγου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ηλία Νικολαΐδη ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση τα περιστατικά καρκίνου στο νησί, την ώρα που οι δομές και το προσωπικό συρρικνώνονται

To top