Τηλεφωνικές άπατες σε δικαιούχους αγροτικών ενισχύσεων

Τηλεφωνικές άπατες σε δικαιούχους αγροτικών ενισχύσεων

Τηλεφωνικές άπατες καταγγέλθηκαν από αγρότες  της Λέσβου που δέχονται τηλεφωνήματα από επιτίδειους που συστήνονται ως υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ – ελεγκτές  της Περιφέρειας και ζητούν  στοιχεία των αγροτών με το αιτιολογικό ότι κινδυνεύουν να χάσουν τις αγροτικές ενισχύσεις που δικαιούνται. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών Λέσβου.

Για τις τηλεφωνικές απάτες σε βάρος των αγροτών κατήγγειλε μιλώντας στον Αίολο ο Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα τον Πρωτογενή τομέα Πανάγος Κουφέλος.

Όπως είπε ο ίδιος οι επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν αγρότες αναφέροντας ότι επικοινωνούν για λογαριασμό της Περιφέρειας.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών «Γαία Επιχειρείν».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Tο ΚΕΑ ΛΕΣΒΟΥ –GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ενημερώνει τους παραγωγούς της Λέσβου ότι τα τελευταία 24ωρα υπέπεσε στην αντίληψη μας ότι δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης μέτρο 6.3) γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους (χρησιμοποιούν ψευδή ονοματεπώνυμα) που συστήνονται ως υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ –ελεγκτές κατόπιν ανάθεσης από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την αιτιολογία ότι έχει αποσταλεί φάκελος στη διεύθυνσή τους με έγγραφα τα οποία δεν παρέλαβαν ποτέ και ζητούν στοιχεία τα οποία αν δεν αποσταλούν κινδυνεύουν να επιστρέψουν την 1η δόση που έχει καταβληθεί, ενώ θα κινδυνέψει και η 2η δόση και ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως αριθμό τον αριθμό τραπεζικής κάρτας του δικαιούχου, τον τριψήφιο κωδικό της και τον κωδικό χρήστη.
Το ΚΕΑ ΛΕΣΒΟΥ –GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΊΝ ενημερώνει και προτρέπει τους Λέσβιους παραγωγούς αφού προηγουμένως ενημέρωσε την Ασφάλεια Μυτιλήνης ,τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες, που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, η και τη χρήση καρτών.
Επίσης ενημερώνει ότι θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία στους παραγωγούς μας από αρμόδιο υπάλληλο του ΚΕΑ ΛΕΣΒΟΥ –GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

To top