Νότης Μηταράκης για τους έξι νεκρούς στη Λέσβο: «Κάθε ζωή που χάνεται ενισχύει την ανάγκη καταπολέμησης των λαθροδιακινητών»

Νότης Μηταράκης για τους έξι νεκρούς στη Λέσβο: «Κάθε ζωή που χάνεται ενισχύει την ανάγκη καταπολέμησης των λαθροδιακινητών»

Τη λύπη του για τον θάνατο των έξι μεταναστών ανοιχτά της Λέσβου εξέφρασε σε δήλωσή του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ο οποίος υπογράμμισε το ρόλο των δικτύων λαθροδιακινητών για τις ζωές που χάνονται στο Αιγαίο. Κάλεσε επίσης την ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς να συμβάλουν στην κατεύθυνση αυτή.

Αναφορικά με το ναυτικό δυστύχημα, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά της Λέσβου, o Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Λυπούμαστε βαθύτατα που έξι άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα ανοιχτά της Λέσβου. Συνεργαζόμαστε με διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να τους ταυτοποιήσουμε και να επικοινωνήσουμε με τις οικογένειές τους.

Κάθε ζωή που χάνεται στη θάλασσα είναι μια τραγωδία και ενισχύει την ανάγκη καταπολέμησης των δικτύων λαθροδιακινητών που εκμεταλλεύονται ευάλωτα άτομα και προκαλούν τέτοια δεινά.

Είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διεθνείς οργανισμοί να δράσουν, σταματώντας τέτοιες διελεύσεις από την Τουρκία, μια ασφαλή χώρα, όπως προβλέπει η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016»

To top