Μυτιληνιός ναυτικός εγκλωβισμένος σε πλοίο στην Οδησσό

Μυτιληνιός ναυτικός εγκλωβισμένος σε πλοίο στην Οδησσό

Ένας Μυτιληνιός είναι μεταξύ έξι Ελλήνων ναυτικών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε πλοίο σε λιμάνι ανατολικά της Οδησσού. Υπάρχει μάλιστα και δεύτερο πλοίο εκεί με άλλους 7 Έλληνες ναυτικούς. Η σύζυγος του Μυτιληνιού ναυτικού κα. Φωτεινή Λημναίου μίλησε αποκλειστικά στον Αίολο για τον εφιάλτη που ζει η οικογένεια αναμένοντας να βρεθεί διπλωματική λύση. Για το θέμα ενημερώθηκε σήμερα και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ο οποίος δήλωσε στην οικογένεια έτοιμος να βοηθήσει όπως μπορεί προκειμένου να επιστρέψει σύντομα ο ναυτικός στο σπίτι του.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, μίλησε σήμερα στην πρωϊνή εκπομπή του Mega  για του Έλληνες  ναυτικούς μας που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στην Οδησσό.
«Υπάρχουν δύο πλοία με Έλληνες που βρίσκονται αγκυροβολημένα σε ένα άλλο λιμάνι ανατολικά της Οδησσού. Με το στρατιωτικό νόμο κανένα πλοίο δεν μπορεί να φύγει από το λιμάνι. Ο πρόξενός μας είναι σε επαφή με τα πληρώματα και με την πρώτη ευκαιρία θα δούμε τι θα κάνουμε. Είναι 6 ναυτικοί Έλληνες στο ένα, και 7 στο άλλο. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους», είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

 

To top