Απεργούν την Τετάρτη 2 Μαρτίου οι δικαστικοί υπάλληλοι

Απεργούν την Τετάρτη 2 Μαρτίου οι δικαστικοί υπάλληλοι

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν την Τετάρτη 2 Μαρτίου  οι δικαστικοί υπάλληλοι της Λέσβου στο πλαίσιο Πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λέσβου επισημαίνει το οξύ πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών .

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Η κατάσταση στις δικαστικές υπηρεσίες της Λέσβου ολοένα και χειροτερεύει, η υποστελέχωση είναι μεγάλη με τα οργανικά κενά συνεχώς να αυξάνονται. Οι συνταξιοδοτήσεις – αποχωρήσεις υπαλλήλων αφήνουν κενά ολόκληρα τμήματα, όπως το Ειρηνοδικείο Πλωμαρίου, Μύρινας κλπ, οι εναπομείναντες γραμματείς αναλαμβάνουν τριπλά και τετραπλά αντικείμενα. Τα θέματα αυτά τα έχουμε αναδείξει, ως νέο Δ.Σ. του Συλλόγου, στις συναντήσεις με τους βουλευτές όλων των κομμάτων του Ν.Λέσβου, αλλά και τους άλλους θεσμικούς παράγοντες, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε εφαρμογή του ψηφίσματος – απόφασης της Γενικής συνέλευσης μας, στις 10 Ιανουαρίου 2022, για επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, σας καλούμε για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Ο.Δ.Υ.Ε. για την Τετάρτη 2 Μαρτίου με κυρίαρχα αιτήματα:

• Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Ο αριθμός των προσλήψεων που αναμένεται να γίνουν εντός του επόμενου έτους δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε καν τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις (ενενήντα παραιτήσεις καταγράφηκαν μόνο για τον μήνα Δεκέμβρη του 2021).
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας – Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες από τις περικοπές, το πολύχρονο «πάγωμα» των μισθών μας, την ακρίβεια.
• Διεκδικούμε την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, την επαναχορήγηση του 13ου – 14ου μισθού, την κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης» που διατηρείται μόνο στο Δημόσιο, την αναγνώριση της διετίας 2016-2017, την αύξηση των οδοιπορικών των επιμελητών και την πληρωμή όλων των υπερωριών.
• Έξω οι εργολάβοι και οι ιδιώτες από τα Δικαστήρια. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τεχνικού προσωπικού για τη συντήρηση, την επισκευή και την ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και του αναγκαίου προσωπικού για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των ηλεκτρονικών συστημάτων και της ψηφιακής καταγραφής των πρακτικών.
• Να εργαζόμαστε σε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Με στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.
• Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες. Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας από την πανδημία.
Όλες και όλοι στον αγώνα
Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

 

To top