Παρεμβάσεις από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Παρεμβάσεις από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Παρεμβάσεις πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων και για την υγεία των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 25 Φλεβάρη κλιμάκιο του ΠΕΚ με επικεφαλής τον Μπάμπη Ντινενή μέλος της Διοίκησης, πραγματοποίησε περιοδεία στο Αγροτικό Ιατρείο Μανταμάδου. Εκεί συνομίλησε με την αγροτικό γιατρό, όπου τέθηκε το ζήτημα που «καίει» και το χωριό και τα γύρω χωριά για την ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Υγείας.

Το Σάββατο 26 Φλεβάρη κλιμάκιο του ΠΕΚ με επικεφαλής τον Νίκο Τσαγκαρέλλη μέλος της Διοίκησης, πραγματοποίησε περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, όπου συνομίλησε με γιατρούς και με το νοσηλευτικό προσωπικό. Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με προσωπικό και ειδικότητες γιατρών.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα super-market, όπου μίλησαν με εργαζόμενους και πελάτες. Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης κυριάρχησε στις συζητήσεις, και τέθηκαν τα αιτήματα του εισοδήματος και της υγείας των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα έγιναν συζητήσεις για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία και μπήκε μπροστά το θέμα της απεμπλοκής της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Το Σάββατο το μεσημέρι, το εργατικό Κέντρο και Σωματεία πραγματοποίησαν παρεμβάσεις και περιοδείες σε συνοικίες της πόλης της Μυτιλήνης, ξεκινώντας από την Χρυσομαλλούσα και καταλήγοντας στο κέντρο της πόλης.

Ο Μπάμπης Ντινενής μέλος της Διοίκησης τόνισε «την ανάγκη που έχει ο λαός μας από ουσιαστικά μέτρα στήριξης σε μισθούς και σε συντάξεις, από μέτρα πρόληψης για την υγεία και την στελέχωση από προσωπικό του Νοσοκομείου, κατά την έναρξη της περιοδείας. Επίσης αναφέρθηκε και για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και πως τα συμφέροντα του λαού μας όχι μόνο δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς».

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, τόσο σε χώρους εργασίας όσο και σε γειτονιές και χωριά του νησιού, για την ενημέρωση των κατοίκων αλλά και για κοινή δράση διεκδικώντας μέτρα για τη ζωή και τα δικαιώματα.


To top