Live: Ώρα αποφάσεων για το «Αφεντέλι»

Live: Ώρα αποφάσεων για το «Αφεντέλι»

Με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για την παραλία της Ερεσού στη θέση Αφεντέλι συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου. Έξω από το χώρο της συνεδρίασης έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής που ζητούν επί μήνες τώρα λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την παραλία, μέρος της οποίας απειλείται με “τσιμεντοποίηση” από ιδιώτη.

 

Η συζήτηση ξεκίνησε με τοποθέτηση του δικηγόρου του Δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Παπουτσή ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για όλο το ιστορικό  της υπόθεσης και πώς κατέληξε μέρος της παραλίας Σκάλα Ερεσού σε χέρια ιδιωτών. Επίσης ενημέρωσε για τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, χωρίς όμως να φέρουν αποτελέσματα.

 

Το λόγο στη διάρκεια της συζήτησης πήρε και ο πρώην Εκτελεστικός Διευθυντής του Δήμου κ. Άρης Ελευθερίου ο οποίος απάντησε μετά την τοποθέτηση του νομικού συμβούλου ενώ ανέβηκαν σε κάποια σημεία της τοποθέτησής του οι τόνοι  και δεν έλειψαν οι εντάσεις με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να συζητήσει για λίγα λεπτά  με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Είχε προηγηθεί τοποθέτηση του δικηγόρου της Πρωτοβουλίας πολιτών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου.

Στη συνεδρίαση παρενέβη τηλεφωνικά και η ιδιοκτήτρια της  επίμαχης έκτασης στην παραλία της Σκάλας Ερεσού κα. Καραγιάννη.

 

 

 

To top