Μουτζούρης: «Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε ώστε να βρεθεί θέση για ένα μικρό καταγραφικό κέντρο»

Μουτζούρης: «Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε ώστε να βρεθεί θέση για ένα μικρό καταγραφικό κέντρο»

Χωρίς την αναμενόμενη συμμετοχή κόσμου, η σημερινή κινητοποίηση που οργάνωσε η Περιφέρεια για το μεταναστευτικό. Κατά την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στα όσα έχουν αλλάξει τα δυο χρόνια μετά τα γεγονότα της Καράβας , τόνισε ότι  έχει μειωθεί ο αριθμός των αιτούντων άσυλο τα νησιά, τα σύνορα φυλάσσονται και εξέφρασε τη διαφωνία του στη δημιουργία μιας νέα μεγάλης δομής. Από την άλλη μεριά για πρώτη φορά ζήτησε να γίνει συζήτηση από μηδενικής βάσεως για την επιλογή μιας άλλης θέση στη Λέσβο για τη δημιουργία μικρού καταγραφικού κέντρου. Κάλεσε επίσης και στους εκπροσώπους της ΕΕ να έρθουν να συζητήσουν με τους φορείς για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

Στη διάρκεια της συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο κ. Κίμων Χρυσίδης εκ μέρους του Δικτύου Κοινοτήτων  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου κ. Γελαγώτης που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα η Δημοτική Σύμβουλος Εριφύλλη Γιαννάκα, καθώς επίσης εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου.

Παρότι αρχικά είχε προγραμματισθεί πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για κατάθεση ψηφίσματος, αυτό δεν έγινε και η συγκέντρωση διαλύθηκε μετά το τέλος των ομιλιών.

 

 

To top