Επεισόδιο με τουρκικό αλιευτικό σκάφος ανοιχτά των Οινουσσών

Επεισόδιο με τουρκικό αλιευτικό σκάφος  ανοιχτά των Οινουσσών

Επεισόδιο με τουρκικό αλιευτικό και σκάφος του Λιμενικού σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Οινουσσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό αλιευτικό εντοπίστηκε από πλωτό του Λιμενικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ενημερώθηκε πως πρέπει να γυρίσει πίσω, ωστόσο το τουρκικό αλιευτικό επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και το πλήρωμα προχώρησε σε ρίψη αντικειμένων.

UP DATE – Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου – Οινουσσών.
Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.
Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).
Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια

To top