Εκπνέει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις (Vid)

Εκπνέει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις (Vid)

Αυτή τη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία παράτασης που δόθηκε για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι δηλώσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα ξεπερνούν τις 900.000 σε όλη τη χώρα, με τη Λέσβο να βρίσκεται σε καλό επίπεδο, όπως μας είπε ο Πρόεδρος των Λογιστών και Φοροτεχνικών Λέσβου Παναγιώτης Τατάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως περιθώριο νέας παράτασης δεν φαίνεται να υπάρχει, παρά τα σχετικά αιτήματα των λογιστών, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δρομολογεί τις διαδικασίες ώστε έως τα μέσα του μήνα να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και στο τέλος του μήνα να γίνει η πληρωμή της πρώτης δόσης.

Όπως μας είπε ο κ. Τατάκης, η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων του οφειλόμενου φόρου είναι μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίο, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να γίνει η καταβολή της τρίτης δόσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά οι δόσεις είναι 5 και μετά το πέρας του Σεπτεμβρίου, καταβάλλονται μηνιαία τους επόμενους μήνες. Στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος δεν μπορεί να καταβάλλει το ποσό προχωράει σε ρύθμιση.

 

 

To top