Παρέμβαση Αθανασίου για την κινητοποίηση: «Κάποιοι επιχειρούν συστηματική παραπληροφόρηση»

Παρέμβαση Αθανασίου για την κινητοποίηση: «Κάποιοι επιχειρούν συστηματική παραπληροφόρηση»

Παρέμβαση ενόψει της αυριανής κινητοποίησης για το μεταναστευτικό έκανε με γραπτή δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος της βουλής Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου κάνει λόγο για συστηματική προσπάθεια παραπληροφόρησης επισημαίνοντας όλα όσα έχουν αλλάξει τα τελευταία δυο χρόνια με το μεταναστευτικό όσο αφορά τη μείωση του πληθυσμού, τη φύλαξη των συνόρων, τη μείωση των δομών.

Συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των αγνών συμπατριωτών μας, όσον αφορά το μεταναστευτικό.
Ανησυχίες και προβληματισμούς που δημιούργησε μια συστηματικά οργανωμένη παραπληροφόρηση, που επιχειρείται τις τελευταίες μέρες.
Παραπληροφορούν ότι δήθεν δεν θα κλείσει το Μαυροβούνι (ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕΣ) αλλά ότι θα εξακολουθεί να υφίσταται παράλληλα με τη νέα εγκατάσταση (δομή).
Παραπληροφορούν ότι δήθεν θα εγκατασταθούν στη Λέσβο μετανάστες και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, ακόμα και από άλλες χώρες!!
Αποσιωπούν όμως έντεχνα ότι παραλάβαμε στις 7 Ιουλίου του 2019, από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, 7927 μετανάστες και σήμερα είναι περίπου 1750, αριθμός που συνεχώς μειώνεται. Που βλέπουν την υπερδομή;
Αποσιωπούν ότι η Κυβέρνησή μας φυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορα και αποσυμφόρησε τα νησιά.
Αποσιωπούν ότι κλείσαμε όλα τα διαμερίσματα φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο, τις δομές του ΠΙΚΠΑ και τον δημοτικό ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ.
Αποσιωπούν ότι είναι προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι το Μαυροβούνι (σημερινή δομή) κλείνει οριστικά και αξιοποιείται ο χώρος, όπως η Δημοτική Αρχή αποφασίσει με τη βοήθεια του Κράτους. Το ίδιο έγινε και στη Σάμο. Έκλεισε η παλιά δομή σε ένα μήνα. Το είπαμε και το πράξαμε.
Αποσιωπούν ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα έλθουν στα νησιά μας μετανάστες από άλλα μέρη της χώρας ή από άλλες χώρες.
Αποσιωπούν ότι στόχος είναι η μέγιστη παραμονή, όσων παράνομα εισέρχονται, να μην υπερβαίνει το εξάμηνο.
Η ενημέρωσή μου αυτή δεν αποσκοπεί στο να αποτρέψει οποιονδήποτε να συμμετάσχει στην αυριανή εκδήλωση (μακρυά από μένα τέτοιες αντιλήψεις). Αντίθετα, τονίστε αύριο, ως πατριώτες, τις απόψεις σας, τις ανησυχίες σας, αλλά κρατείστε αυτά που προανέφερα.

 

To top