Στηρίζουν την αυριανή κινητοποίηση οι ξενοδόχοι

Στηρίζουν την αυριανή κινητοποίηση οι ξενοδόχοι

Να στηρίξουν την αυριανή κινητοποίηση για το μεταναστευτικό στη Λέσβο, αποφάσισε η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, ωστόσο ζητάει με ανακοίνωσή της από την Περιφέρεια και τους Δήμους να συνεργαστούν με την Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί μία λύση καθώς είναι ένας κλάδος που έχει υποφέρει υπέρμετρα από το μεταναστευτικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης του θέματος η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου αποφάσισε την στήριξη της διαμαρτυρίας της Τετάρτης 23/2/2022, εμμένοντας πάραυτα, στην προηγούμενη απόφασή του ΔΣ που επιθυμεί την ύπαρξη μικρής δομής στο νησί, μόνο ως κέντρου καταγραφής και προσωρινής διαμονής των αιτούντων άσυλο, μακριά από οποιονδήποτε αστικό ιστό.

Δυστυχώς η διαμαρτυρία αυτή έχει μετατραπεί σε πεδίο πολιτικών ελιγμών, συμφερόντων και αντιπαραθέσεων διχάζοντας περαιτέρω τις ήδη κουρασμένες τοπικές κοινωνίες μετά από πολλά χρόνια ανεπαρκούς διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί μας.

Το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στη διαμαρτυρία της 23/2/2022 εμφανίζεται διχαστικό και αντί να τεθεί στη βάση καμία δομή πουθενά στο νησί έχει μετατραπεί στην επιλογή μεταξύ δομής στο ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ή στη ΒΑΣΤΡΙΑ. Εμείς οι ξενοδόχοι της Λέσβου δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη λογική γιατί και οι δύο αυτές επιλογές, όπως τίθενται, είναι καταστροφικές για το νησί.

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μια σειρά από φορείς να εμφανίζονται αρνητικοί στη συμμετοχή τους, ενώ άλλοι να την υποστηρίζουν θερμά. Τη διάσπαση αυτή του λαού της Λέσβου την εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν τόσο η Περιφέρεια, όσο η Κυβέρνησή και η αντιπολίτευσή, ώστε να δικαιολογήσει ο καθένας τις ενέργειές του.

Οι ξενοδόχοι της Λέσβου, που σαν κλάδος έχουμε υποφέρει υπέρμετρα από το μεταναστευτικό, ζητάμε από την περιφέρεια και τους Δήμους, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν να βρούνε τη λύση, σεβόμενοι τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών.

 

To top