Επίσκεψη του Γιάννη Μπουρνού στην ΑΜΚΕ «Ηλιακτίδα»

Επίσκεψη του Γιάννη Μπουρνού στην ΑΜΚΕ «Ηλιακτίδα»

Τις εγκαταστάσεις της ΑΜΚΕ «Ηλιακτίδα» επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς.

Τον Γιάννη Μπουρνού ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες της οργάνωσης η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Ηλιακτίδα», Βασιλική Ανδρεαδέλλη, ο Επικεφαλής Υπηρεσίας Πρόνοιας, Αντώνης Ζεϊμπέκης, καθώς και οι εργαζόμενοι και εθελοντές, ενώ ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μουσικές δραστηριότητες των ωφελούμενων ΑμεΑ της «Ηλιακτίδας».

Η «Ηλιακτίδα» μετρά ήδη 25 χρόνια ζωής και ενασχόλησης με ποικίλες δραστηριότητες από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, από την φροντίδα ατόμων με αναπηρίες, τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο και την προστασία ανηλίκων προσφύγων, ως και την κοινωνική οικονομία.

Ο Γιάννης Μπουρνούς συνεχάρη τους εθελοντές και τους εργαζόμενους της «Ηλιακτίδας» για την αφοσίωσή τους στην υπόθεση της οικοδόμησης μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας αλληλεγγύης, όπου οι άνθρωποι με αναπηρίες και οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να διαβιούν με αξιοπρέπεια και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς και στην κοινωνική ζωή.

Ο ίδιος στην ανακοίνωση του σημειώνει πως «Δημοκρατική κοινωνία είναι αυτή που διασφαλίζει ίσα δικαιώματα στους πολίτες με αναπηρίες και τους πιο ευάλωτους».

To top