Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Κυριακής ανοιχτά της Χίου όταν το Ε/Γ – Ο/Γ «Αριάδνη» που εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο – Μυτιλήνη, ενημέρωσε για πτώση 32χρονου επιβάτη στη θαλάσσα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Χίου. Επρόκειτο για Τούρκο κρατούμενο που κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών και οδηγούνταν με μεταγωγή με πλοίο της γραμμής, για να δικαστεί στο Εφετείο στη Μυτιλήνη.
Υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό 32χρονου αλλοδαπού αγνοούμενου. Συμμετείχαν 3 πλωτά του Λιμενικού, ένα πολεμικό πλοίο, ένα παραπλέον πλοίο κι ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 31 Αυγούστου 2025, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης μεταγωγής κρατουμένων με πλοίο, ένας εκ των μεταγόμενων κρατουμένων, εξήλθε στο κατάστρωμα και έπεσε στη θάλασσα, ενώ το πλοίο έπλεε μεταξύ Χίου και Μυτιλήνης.
Άμεσα, οι αστυνομικοί – συνοδοί ενημέρωσαν τον πλοίαρχο, ο οποίος ακινητοποίησε το πλοίο και ξεκίνησαν οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα, το οποίο κινητοποίησε σκάφη για τον εντοπισμό και τη διάσωση του κρατουμένου.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, το οποίο διενεργεί και το προανακριτικό έργο, ενώ επιπλέον για την υπόθεση κινήθηκε η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε συλληφθεί την 7η Ιουλίου 2025 από τις Λιμενικές Αρχές Λέσβου για υπόθεση διακίνησης μεταναστών στο νησί και είχε διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. Η μεταγωγή του στη Μυτιλήνη πραγματοποιούνταν προκειμένου να παραστεί ενώπιον δικαστικής Αρχής.








