Πλεύρης: Πότε θα αρθούν όλα τα μέτρα

Πλεύρης: Πότε θα αρθούν όλα τα μέτρα

O Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης προειδοποίησε χθες πως «δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας», μιλώντας για την άρση των περιορισμών.

Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου, ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών, αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

Αναφερόμενος στην απόφαση για νέα χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα από το Σάββατο, ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων, κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Σχετικά με τη συζήτηση για τέταρτη δόση, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ. Ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης, αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη, τόνισε.

To top