Ο πρώτος επίσημος γάμος ομόφυλου ζευγαριού γυναικών, θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 6.30 στη Σκάλα Ερεσού ανάμεσα δυο γυναίκες από τον Καναδά. Το γάμο θα τελέσει η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή ενώ θα οργανωθεί πάρτυ σε κτήμα στην περιοχή της Σκάλας Ερεσού.
Το πρωί της Πέμπτης στο Ληξιαρχείο Ερεσού, έγινε η πρώτη τυπική τελετή ενώ η επίσημη τελετή έχει προγραμματισθεί για το απόγευμα στην Σκάλα Ερεσού. Τη διοργάνωση του γάμου έχει αναλάβει η «Menta Weddings».
Η Σκάλα Ερεσού είναι εδώ και πολλά χρόνια πόλος έλξης για ομόφυλα ζευγάρια γυναικών που καταφθάνουν στο καλοκαίρι για τις διακοπές τους. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή της τοποθεσίας για τις δυο γυναίκες από τον Καναδά.
Πρόκειται για τον πρώτο επίσημο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου στην Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2024 για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Τον περασμένο Φεβρουάριο 2025 τελέσθηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών στο Δήμο Μυτιλήνης από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Γιαννάκα.











