Γιάννης Μπουρνούς: Να στηριχθεί ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων

Γιάννης Μπουρνούς: Να στηριχθεί ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με την εξαιρετικά δεινή θέση που έχει περιέλθει ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων. O Βουλευτής καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να στηρίξουν τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων, να προβούν στην αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων και να εντάξουν τις επιχειρήσεις αυτές στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Αναλυτικά σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του πρώτου πανδημικού κύματος, σημειώνει ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, τα τουριστικά λεωφορεία στην πλειοψηφία τους βρίσκονται ουσιαστικά ακινητοποιημένα, προκαλώντας στους ιδιοκτήτες και στους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο σημαντικό πρόβλημα επιβίωσης.
Ο κ. Μπουρνούς επισημαίνει ότι μόνο για τους ιδιοκτήτες των περίπου 150 τουριστικών λεωφορείων που επιχειρούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, οι ζημιές, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ οι πενιχρές αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν οδήγησαν σε πρωτοφανή έλλειψη οικονομικής ρευστότητας.
Επιπλέον, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου στηλιτεύει την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην εντάξει στον Αναπτυξιακό Νόμο τις εν λόγω επιχειρήσεις, στερώντας τους αδικαιολόγητα ένα σημαντικό εργαλείο ανάκαμψης και περαιτέρω ανάπτυξης του σημαντικού αυτού κρίκου της τουριστικής αλυσίδας.
Ο Γιάννης Μπουρνούς συμμεριζόμενος την αγωνία και γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – ιδιαίτερα κατά τη διετή υγειονομική κρίση – οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία, καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να στηρίξουν άμεσα τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων, να προβούν στην αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων και να εντάξουν, έστω και τώρα, τις επιχειρήσεις αυτές στον Αναπτυξιακό Νόμο.

To top