Τ.Ε Λέσβου του ΚΚΕ : «Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει»

Τ.Ε Λέσβου του ΚΚΕ : «Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει»
Από την προηγούμενη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στη Βάστρια παρουσία αντιπροσωπείας της Περιφέρειας

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, να τρομοκρατήσει συμμετέχοντες διαδηλωτές στην κινητοποίηση στη Βάστρια, όπως επιχειρεί αντίστοιχα και στη Χίο, θα πάρει απάντηση από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η Τ.Ε Λέσβου του ΚΚΕ με αφορμή τις δικογραφίες σε βάρος συνδικαλιστών και αιρετών για τα γεγονότα στη Βάστρια.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:  «Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει μπροστά το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει κληρονομήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έχει ενισχύσει,  για να ποινικοποιήσει την πάλη των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού.

Ο σχηματισμός δικογραφίας, μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στη Βάστρια, στις 7 Φλεβάρη, μέσα απ’ την οποία στοχοποιείται η δράση συνδικαλιστών και αιρετών και επιχειρείται η ποινικοποίησής της, προδίδει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν έχει στόχο μόνο όσους διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στα επικίνδυνα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ για τη μετατροπή των νησιών σε αποθήκες ψυχών. Έχει στόχο την πλειοψηφία του λαού, ώστε να κλειστεί στο καβούκι του, να μη διεκδικήσει ούτε τα αυτονόητα για να προστατεύσει τα δικαιώματά του, να αποδεχτεί την πολιτική που τον καταδικάζει στη φτώχεια, την ανασφάλεια και την ανέχεια. Έχει στόχο τους μαζικούς φορείς και τα όργανα του εργατικού και αγροτικού κινήματος, που πρωτοστατούν στην πάλη για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος.

Αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Θα πάρει απάντηση από τις μαζικές και δίκαιες κινητοποιήσεις, των σωματείων, των φορέων, των συλλόγων. Θα πάρει απάντηση από το δυνάμωμα της διεκδίκησης του λαού, που βάζει μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες του. Πρώτη απάντηση θα είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την Παρασκευή 18:30 στην πλατεία Σαπφούς».

 

 

To top