Τουρκική παρενόχληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Ν. Χαρδαλιά

Τουρκική παρενόχληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Ν. Χαρδαλιά

Παρενόχληση δι’ ασυρμάτου πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο  η Τουρκία στο ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό υπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά στο Αγαθονησι.

Ειδικότερα, μέσω ασυρμάτου οι Τούρκοι κάλεσαν το ελικόπτερο να φύγει από τη περιοχή ισχυριζόμενοι ότι πετάει σε περιοχή ευθύνη της Τουρκίας.

Από το αεροδρόμιο Σάμου απαντήθηκε ότι η πτήση πραγματοποιείται εντός FIR Αθηνών. Το περιστατικό έληξε εκεί και δεν υπήρξε συνέχεια.

Ο ίδιος ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς σε ανάρτησή του λίγο μετά τις 8 το βράδυ ανέφερε «…οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με απαράμιλλο φρόνημα και υψηλό ηθικό, στέλνουν το μήνυμα της συνεχούς εγρήγορσης, της διαρκούς επιφυλακής και της αποτροπής απέναντι σε ανιστόρητες προκλήσεις και επιθετικές αναθεωρητικές ρητορικές»
Αναλυτικά ανέφερε :
«Σάμος, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Κάλυμνος, Ψέριμος!
3η Ημέρα! Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 και το ταξίδι στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου συνεχίζεται στις περιοχές ευθύνης των 79 και 80 Ανωτέρων Διοικήσεων Ταγμάτων Εθνοφυλακής.
Στη Σάμο, επισκέφθηκα το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» και το Στρατηγείο της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.
Στη συνέχεια, είχα τη χαρά να βρεθώ ανάμεσα στους άγρυπνους φρουρούς του Αιγαίου, στα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) «ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ», «ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ» και «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» στην Καλόλιμνο.
Ξεχωριστή στιγμή ήταν η συνάντησή μου με τους περήφανους κατοίκους στους Αρκιούς, το νέο μας οπλίτη στρατιωτικό γιατρό που μόλις τοποθετήθηκε, το μικρό Άγγελο, που είναι και ο μοναδικός μαθητής του Δημοτικού Σχολείου του ακριτικού νησιού καθώς και τους άνδρες της Μονάδας Άμεσης Επέμβασης στο νησί.
Κατόπιν μετέβηκα στη νήσο Κάλυμνο, όπου επισκέφτηκα το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων και ενημερώθηκα από το Διοικητή του για την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές του.
Σε μια συγκινητική τελετή κατέθεσα στεφάνι στο μνημείο των τριών ηρώων πεσόντων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού μας, στην κρίση των Ιμίων. Η θυσία τους, παραμένει η δική μας παρακαταθήκη καθήκοντος, ο δικός μας φάρος εθνικής υπερηφάνειας.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε στη μικρόνησο της Ψερίμου, όπου μετέβηκα με σκάφος του Λιμενικού Σώματος και επισκέφτηκα τους οπλίτες στρατιωτικούς γιατρούς μας που πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκαν εκεί, τους λιγοστούς κατοίκους του, καθώς το ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο μας.
Σε κάθε γωνιά του Αιγαίου, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με απαράμιλλο φρόνημα και υψηλό ηθικό, στέλνουν το μήνυμα της συνεχούς εγρήγορσης, της διαρκούς επιφυλακής και της αποτροπής απέναντι σε ανιστόρητες προκλήσεις και επιθετικές αναθεωρητικές ρητορικές.
To top