Συνάντηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα.

Με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγο Κουφέλο συναντήθηκαν σήμερα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα καθώς κοινή συνισταμένη αποτελεί η λήψη μέτρων προς όφελος των αγροτών της Λέσβου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου ότι κύριο μέλημά του είναι η προώθηση των προβλημάτων του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου του νησιού που αφορούν στην αύξηση τιμών σε ζωοτροφές, λιπάσματα και πετρέλαιο καθώς και η αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου τόσο για την καρπόπτωση που συνέβη λόγω της θεομηνίας της 29ης και 30ης Νοεμβρίου 2021 όσο και της ακαρπίας των τελευταίων ετών.

Μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν κατά τη συνάντηση με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγου Λέσβου είναι θέματα για τα οποία έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις στο ΥΠΑΑΤ, προτάσεις ενίσχυσης των παραγωγών που ταλανίζονται διαχρονικά από πολλαπλά προβλήματα και αναμένουμε να δοθούν λύσεις.
Το τελευταίο διάστημα λόγω εξωγενών απρόβλεπτων καταστάσεων τα προβλήματα στο νησί που αφορούν στους παραγωγούς μας έχουν ενταθεί και χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας.
Έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων του Πρωτογενούς Τομέα, αλλά και ισχυρή πολιτική βούληση για προώθηση αυτών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου.
Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο των νησιών μας ότι η Περιφερειακή Αρχή κινείται πάντα με γνώμονα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα».

Στον Αίολο μίλησε μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Στρατής Κόμβος

 

 

To top