Επιδοτήσεις σε ρεύμα και τον Φεβρουάριο – 39 ευρώ για τα νοικοκυριά

Επιδοτήσεις σε ρεύμα και τον Φεβρουάριο – 39 ευρώ για τα νοικοκυριά

Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια που ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την επέκταση και για τον Φεβρουάριο της επιδότησης ρεύματος και φυσικού αερίου, καθώς οι τιμές της ενέργειας παραμένουν στα ύψη, λόγω της διεθνούς κρίσης που έχει επηρεάσει και την Ελλάδα.

Όπως διευκρίνισε, η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια και για τον μήνα Φεβρουάριο θα αφορά μόνο τις κύριες κατοικίες που δηλώνονται στο Ε9.

Η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος (ανεξαρτήτως εισοδήματος και τετραγωνικών μέτρων της κύριας κατοικίας) θα κυμαίνεται στα 39 ευρώ και για τις επιχειρήσεις στα 65 ευρώ.

Οι επιδοτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα

  • Για κατανάλωση ρεύματος για τις πρώτες 150 KWh η στήριξη διαμορφώνεται στα 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Για μηνιαία κατανάλωση από 151-300KWh, η επιδότηση περιορίζεται στα 110 €/MWh από 120 ευρώ/KWh τον Ιανουάριο.
  • Για το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανά μεγαβατώρα θα διαμορφωθεί στα 170 ευρώ (από 180 ευρώ τον προηγούμενο μήνα) για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κι έτσι η επιδότηση ανά νοικοκυριό θα αγγίξει τα 51 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα αμετάβλητες θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα επιδοτηθούν με 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έκπτωση που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματικών τιμολογίων (βιομηχανία, εμπόριο, αγροτικά) και όλες αντίστοιχα τις κατηγορίες χρήσεων (χαμηλή, μέση, υψηλή τάση). Μάλιστα, για τις επιχειρήσεις που είναι συνδεσεμένες στη μέση τάση ισχύει και για τον Φεβρουάριο η αναστολή πληρωμής των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Ο υπουργός σημείωσε ότι η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με τον Ιανουάριο, καθώς μικρή αποκλιμάκωση σημειώθηκε στις χονδρικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, στα 227 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Ιανουάριο έναντι 235 ευρώ τον Δεκέμβριο, ενώ περαιτέρω μείωση φαίνεται τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου στα 221 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

 

 

To top