Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει το Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο πάρκο Βασιλειάδη στην Καλλονή αντιδρώντας σε προηγούμενη απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου για αναγόρευση του Ισραηλινού πρέσβη ως επίτιμου δημότη Δυτικής Λέσβου και καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή που δεν αναιρεί την απόφασή της. Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών δηλώνει οτι στηρίζει την κινητοποίηση και καταγγέλλει τη στάση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καλεί τις γυναίκες της Λέσβου να συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Την Πέμπτη 12 Ιούνη στην Καλλονή για να σταλεί ξανά το μήνυμα από το νησί μας, πως ο λεσβιακός λαός στέκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.
Καταγγέλλουμε και εμείς στις γυναίκες της Λέσβου και το Λεσβιακό Λαό τη στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δυτικής Λέσβου, πριν λίγες μέρες, να μην αναιρέσει προηγούμενη απόφαση της, με την οποία είχε ανακηρύξει επίτιμο δημότη τον Ισραηλινό πρέσβη, με την κυνική ομολογία του Δημάρχου ότι «εμείς κοιτάμε τα συμφέροντά μας»!
Στηρίζουμε έμπρακτα τον ηρωικό και δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, των γυναικών και των παιδιών της που στενάζουν και ματώνουν καθημερινά από τη βία και την τρομοκρατία του κατοχικού κράτους του Ισραήλ εδώ και 75 χρόνια.
Απαιτούμε τώρα:
– να παρθεί πίσω η ανακήρυξη του Ισραηλινού πρέσβη σε επίτιμο Δημότη,
– να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
– να ανοίξουν οι δίοδοι και να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
– αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ
– να σταματήσει τώρα κάθε συνεργασία με το κράτος -δολοφόνο
Μυτιλήνη, 7/6/25