Συνάντηση με εκπροσώπους έξι Γυναικείων Συνεταιρισμών της Λέσβου (Αγίας Παρασκευής, Μεσοτόπου, Μηθύμνης, Παρακοίλων, Πολιχνίτου, Σκαλοχωρίου) πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογράψει η Περιφέρεια με το παράρτημα Λέσβου της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των συνεταιρισμών για τις δυνατότητες ένταξής τους σε ενεργά ευρωπαϊκά προγράμματα, κυρίως του ΕΣΠΑ, τα οποία αφορούν την ενίσχυση κοινωνικών και γυναικείων συνεταιριστικών σχημάτων. Στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας παρουσίασαν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής και τις διαδικασίες υποβολής προτάσεων.
Ωστόσο, η συνάντηση δεν κύλησε χωρίς εντάσεις. Πολλές εκπρόσωποι συνεταιρισμών εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν λάβει έγκαιρη και σαφή ενημέρωση για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός χρηματοδότησης.
Απαντώντας, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι, εφόσον δεν καλυφθεί το συνολικό ποσό που έχει προβλεφθεί, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, το πρόγραμμα θα επαναπροκηρυχθεί ώστε να δοθεί εκ νέου δυνατότητα συμμετοχής.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευστράτιος Κυρατζής και Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αριστόβουλος Ελευθερίου, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Γιώργος Πλακωτάρης, καθώς και η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης, Λίτσα Κρικλάνη.