Ο Μητσοτάκης καρατόμησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό

Ο Μητσοτάκης καρατόμησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό

Σε παραίτηση οδηγήθηκε από τον πρωθυπουργό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Σε ανακοίνωσή του, το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες».

Αφορμή για την καρατόμηση Λιβανού ήταν η κυνικές αναφορές του νυν δημάρχου Σπάρτης και πρώην υπουργού του Κ. Καραμανλή, Πέτρου Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, ότι μοίραζαν σακούλες με λεφτά και γύρισαν το παιχνίδι των εκλογών.

Ο Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος ήταν παρών στη σύσκεψη όπου ελέχθησαν αυτά, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά χαμογελούσε, λέγοντας πως «έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά που κάνατε» και πως «ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα, υπολειπόμεθα»!

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρουν πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός του φίλος, αλλά αυτά που ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα για ένα τόσο τραγικό γεγονός είναι εκτός του αξιακού κώδικα του πρωθυπουργού και η αντίδραση του υπουργού έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική. Ως εκ τούτου δεν υπήρχε κανένα περιθώριο παραμονής του κυρίου Λιβανού στην κυβέρνηση», υπογραμμίζει κυβερνητική πηγή.

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Γεωργαντάς

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, μέχρι σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αντικαθιστά τον αποπεμφθέντα Σπήλιο Λιβανό στη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

Η ορκωμοσία του νέου Υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει αύριο στις 13:30.

 

To top